Fotografija kao izraz duše -I deo

Izražavanje emocija, misli i realnosti bez upotrebe reči.

Često nam je teško da izrazimo rečima šta  osećamo. Fotografija može da nam posluži kao nov način upoznavanja i predstavljanja našeg bića. Uz pomoć fotografije možemo prepoznati postoje li stvari koje treba da promenimo u našim životima ali možemo i da osvestimo sebi stvari na kojima treba da budemo zahvalni.

Šansa za učenje, rast i razvoj kroz bavljenje fotografijom nikad ne prestaje!

ŠTA DOBIJAMO?

-Preuzimanje kontrole

Mi biramo osećanja koja ćemo da izražavamo, šta želimo da kažemo kroz fotografiju, kako, kada, da li želimo da izbrišemo snimak, da li želimo da podelimo sa drugima…. možemo da izaberemo koju poruku želimo da pošaljemo fotografijom.

-Komunikaciju sa drugima

Fotografišući slike naše stvarnosti i deljenjem sa svojim voljenima, možemo da pomognemo da bolje razumeju našu situaciju i osećanja.

Povećanje samosvesti

Usmeravajući naše fotoaparate na sebe i naše živote, ne možemo a da se ne suočimo sa svojim osećanjima i našom realnosti. Um je smiren, da nas ne ometa, a mi smo fokusirani na sebe.

Fotografisanje zahteva da smo u „sadašnjem trenutku“.

Fokusirani smo na „sada i ovde“ što nas odvodi daleko od nekih naših uznemirujućih misli i osećanja, pruža nam odmor. Prisutni smo i fokusirani.

Povezanost sa drugima, što nam daje nadu da „nismo sami“. Imamo priliku da se povežemo sa drugim ljudima koji imaju slična osećanja i okolnosti.

Novi hobi

Svedoka naših promena

Omogućava nam neverbalno istraživanje našeg unutrašnjeg sveta

 

Prijava za radionice “Fotografija kao izraz duše”  na:

kontakt@teneo.edu.rs 

 

Leave a Reply